Składniki ( 5 porcji ) :
* 500ml śmietanki 30% lub 36%
* 53g cukru
* 500ml śmietanki 30% lub 36%
* 53g cukru
* 10g kakao
* 50g rodzynek
* 50g rodzynek
* 25g migdały
* 50g bez (ok. 10 szt.)
* 50g bez (ok. 10 szt.)
Sposób wykonania :
1. Rodzynki umyć i osuszyć.
2. Sparzyć migdały, obrać, pokroić w cienkie paski.
3. Ubić śmietanę na koniec dodając cukier.
4. Ubitą śmietanę podzielić na dwie części. Do
pierwszej dodać kakao, a do drugiej rodzynki i migdały.
5. Bezy ułożyć na dnie pucharków, bądź
kieliszków .
6. Nałożyć warstwę jasnego kremu, następnie warstwę kremu kakaowego.
7. Posypać rodzynkami i migdałami, z boku
położyć bezę. Smacznego
Ważne by śmietankę wraz ze
sprzętem używanym do jej ubijania (miska, końcówki do ubijania) schłodzić do
temperatury 2-4'C.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz