niedziela, 10 kwietnia 2016

Krem Sułtański

Składniki ( 5 porcji ) :

* 500ml śmietanki 30% lub 36%
* 53g cukru 
* 10g kakao
* 50g rodzynek
* 25g migdały
* 50g bez (ok. 10 szt.)

Sposób wykonania : 

1. Rodzynki umyć i osuszyć.

2. Sparzyć migdały, obrać, pokroić w cienkie paski.

3. Ubić śmietanę na koniec dodając cukier.

4. Ubitą śmietanę podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao, a do drugiej rodzynki i migdały.

5. Bezy ułożyć na dnie pucharków, bądź kieliszków .

6. Nałożyć warstwę jasnego kremu, następnie warstwę kremu kakaowego. 

7. Posypać rodzynkami i migdałami, z boku położyć bezę. Smacznego
 
Ważne by śmietankę wraz ze sprzętem używanym do jej ubijania (miska, końcówki do ubijania) schłodzić do temperatury 2-4'C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz