Ser
feta zawierający dużo wapnia w połączeniu z lekkim arbuzem
to coś dla miłośników eksperymentów.
to coś dla miłośników eksperymentów.
Składniki ( 4 porcje ) :
1kg arbuza
10 dag sera feta
1 pęczek bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz biały
pieprz biały
Sposób wykonania :
1.Schłodzonego arbuza pokroić w kostkę, usunąć
pestki. Bazylię umyć, osuszyć, porwać listki w mniejsze kawałki. Ser pokroić w
kostkę. Na półmisku ułożyć arbuza, posypać go serem i bazylią.
2. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, skropić
sosem sałatkę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Podawać bezpośrednio po
przyrządzeniu .

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz