niedziela, 10 kwietnia 2016

Sałatka z arbuza i fety


Ser feta zawierający dużo wapnia w połączeniu z lekkim arbuzem
to coś dla miłośników eksperymentów.


Składniki ( 4 porcje ) :
 
1kg arbuza
10 dag sera feta
1 pęczek bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz biały

Sposób wykonania :
 
1.Schłodzonego arbuza pokroić w kostkę, usunąć pestki. Bazylię umyć, osuszyć, porwać listki w mniejsze kawałki. Ser pokroić w kostkę. Na półmisku ułożyć arbuza, posypać go serem i bazylią.
 
2. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, skropić sosem sałatkę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz