
Składniki (na 4 porcje )
* 1l bulionu
* jedna solidna łodyga brokuł
* 100g płatków migdałowych
* sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania
1. Dokładnie umyj i obierz różyczki brokułu .
2. Włóż różyczki do bulionu i ogrzewaj do momentu, gdy brokuły będą miękkie. Odstaw do przestudzenia.
3. Zawartość garnka zmiksować na jednolity krem , na najwyższych
obrotach (zajmuje to ok minutę) . Doprawić solą i pieprzem do
smaku.
4. Płatki migdałowe prażyć na rozgrzanej patelni na sucho - bez
dodatku żadnego tłuszczu. Mieszać, aby zapobiec przypaleniu , Zdjąć gdy migdały
nabiorą ładnego, złocistego koloru.
5.Krem porcjować na półmiski.
6.Na środku posypać prażonymi migdałami. Smacznego.
Danie
podawać i spożywać na ciepło, unikać odgrzewania , na trzonie kuchennym, w
miarę możliwości używać kuchenki mikrofalowej .
"Zdrowo anty-rakowo"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz