Składniki ( 3 porcje ) :
25 dag pieczonej piersi z kurczaka
5 dag orzechów włoskich
2 jabłka
1/2 pomarańczy
1 mały seler
kilka liści sałaty
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka cukry
sól
SOS
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
sól, czarny pieprz
25 dag pieczonej piersi z kurczaka
5 dag orzechów włoskich
2 jabłka
1/2 pomarańczy
1 mały seler
kilka liści sałaty
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka cukry
sól
SOS
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
sól, czarny pieprz
Sposób wykonania :
1. Liście sałaty opłukać, osączyć, ułożyć w salaterce. Seler obrać, umyć. pokroić w plastry, gotować w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Osączyć, pokroić w słupki, ułożyć na sałacie.
2. Jabłka umyć, pokroić połowy, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w plasterki, dodać do sałaty z selerem. Sok z cytryny połączyć z cukrem, skropić nimi jabłka i seler. Mięso pokroić w plasterki, wrzucić do salaterki.
3. Majonez połączyć z jogurtem, odrobiną soli i pieprzu. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami i udekorować obranymi z błon cząstkami pomarańczy .
1. Liście sałaty opłukać, osączyć, ułożyć w salaterce. Seler obrać, umyć. pokroić w plastry, gotować w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Osączyć, pokroić w słupki, ułożyć na sałacie.
2. Jabłka umyć, pokroić połowy, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w plasterki, dodać do sałaty z selerem. Sok z cytryny połączyć z cukrem, skropić nimi jabłka i seler. Mięso pokroić w plasterki, wrzucić do salaterki.
3. Majonez połączyć z jogurtem, odrobiną soli i pieprzu. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami i udekorować obranymi z błon cząstkami pomarańczy .

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz