Nie znam przepisu
na szybsze i pyszniejsze drobne ciasteczka bez pieczenia z zachowaniem równowagi
w domowym budżecie. Bardzo je polecam ! Nie ukrywam, że kiedy robiłam je po raz
pierwszy byłam nie przekonana do ugotowanego żółtka, lecz wgl nie czuć jego
smaku, pełni on jedynie funkcję zespalającą składniki :)
Składniki :
40 g masła
2 ugotowane żółtka
150g cukru pudru
120g kokosu
2 łyżki rumu
do dekoracji rodzynki
Sposób przygotowania :
1. Żółtka przetrzeć przez sito.
2. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przetarte żółtko, kokos i rum.
3. Formować małe kuleczki z dołkiem w środku, w którym umieszczamy rodzynkę.
Składniki :
40 g masła
2 ugotowane żółtka
150g cukru pudru
120g kokosu
2 łyżki rumu
do dekoracji rodzynki
Sposób przygotowania :
1. Żółtka przetrzeć przez sito.
2. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przetarte żółtko, kokos i rum.
3. Formować małe kuleczki z dołkiem w środku, w którym umieszczamy rodzynkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz